Nu ved jeg ikke, om du har set filmen "Matilda", men hvis du har, så håber jeg du glæder dig til denne opskrift; det er nemlig Matildas chokoladekage, den er inspireret af. En rigtig chocolatey kage med et lille twist af kaffe, som er akkompagneret af en lækker og glat chokoladeganache. Hvis det lyder som noget for dig (også hvis ikke du har set Matilda) så læs med her 👀
Â
IngredienserÂ
- 320 gr. melÂ
- 300 gr. sukker
- 90 gr. kakaopulver
- 3 æg
- 130 gr. neutral olie
- 250 ml. mælkÂ
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natronÂ
- 1 tsk. salt
- 2 tsk. vanilje
- 200 ml. kogende vand med 1 spsk. instant kaffeÂ
Chokoladeganache
- 400 gr. mørk chokolade
- 200 gr. smør
- 200 ml. piskeflødeÂ
FremgangsmĂĄde
1. Start med at beklæde en springform med bagepapir og opvarm ovnen til 180°.
2. Si de tørre ingredienser i en stor skĂĄl og bland det sammen indtil det hele er kombineret.Â
3. Kom æggene, olie, mælk, vanilje (hvis du bruger vaniljepaste) i en anden skĂĄl og pisk det.Â
4. Kom de vĂĄde ingredienser ned i de tørre ingredienser lidt ad gangen, og rør dejen kun indtil alt er kombineret.Â
5. Lav instant kaffe med kogende vand, og kom det ned i dejen. Rør godt rundt.Â
6. Hæld kagen i springformen og bag i cirka 45-50 minutter. Husk at tjekke om kagen er klar ved at prikke kagen med et træpind eller kniv.Â
7. Mens kagen bages, kan chokoladeganachen laves. SĂĄ find ingredienserne til ganachen frem.Â
8. Hak chokoladen fint, og kom den i en skĂĄl sammen med smørret. Smelt det sammen i et varmt vandbad, og rør rundt.Â
9. Tag skĂĄlen af varmen, og hæld kold piskefløde ned i ganachen. Rør rundt igen, indtil du fĂĄr en kombineret og glat chokoladeganache.Â
10. Husk at lade kagen køle af i min. 10 minutter, før den tages af formen.Â
11. NĂĄr kagen er blevet kølet af og er klar til at skæres, kan du vælge at skære den i 2 eller 3 dele.Â
12. Kom ganache pĂĄ kagen med en kagespartel. Kom den anden del af kagen pĂĄ, og kom derefter mere ganache pĂĄ toppen af kagen.Â
13. VoilĂ ! SĂĄ kan du nyde en rigtig chokoladekage.Â
Â
0 kommentarer