Snaskede fudgy brownies 🍫

Selvom brownie er en forholdsvis nem og populær dessert at lave, kan den også beskrives som tidløs og i dette tilfælde, uimodståelig. Udover det, er der så mange forskellige variationer og twists man kan lave (hvis man er den kreative type) så den aldrig bliver kedelig. Herhjemme er vi dog meget glade for den helt klassisk version, hvilket også er den, du får her. Som chokoladeelsker har jeg lavet og smagt mange brownies i mit liv, men her får du min allerbedste opskrift til de bedste fudgy brownies nogensinde. 

Ingredienser 

  • 40 gr. kakaopulver
  • 100 gr. flormelis
  • 30 gr. sukker
  • 60 gr. hvedemel 
  • 110 gr. smør
  • 100 gr. mørk chokolade (70% kakao)
  • 2 hele æg (stuetemperatur) 
  • 1 blomme 
  • 1 tsk. salt 
  • 1 tsk. vaniljeekstrakt

Du kan også tilføje...

  • Hakket mørk chokolade eller chokoladeknapper
  • Nødder (jeg bruger hasselnødder) 

Fremgangsmåde

Og nu til det sjove!

1. Start med at opvarme din ovn til 185° og beklæde en bageform med bagepapir.

2. Kom smørret i en lille gryde, og lad det smelte i et par minutter ved middel/høj varme. Vi skal nemlig bruge brunet smør til vores brownie, så den får en lidt mere tung og "nutty" smag, som netop vil komme frem ved at brune smørret. Husk også at røre grundigt rundt i det en gang i mellem. 

3. Mens smørret bliver brunt, kom kakaopulver og salt i en stor skål og bland dem godt sammen. 

4. Når du begynder at se, at smørret er ved at tage farve og det begynder at dufte af nødder, kan du slukke for varmen. Kom da chokoladen i gryden sammen med smørret, og rør det sammen til det smelter. 

5. Kom smørret og chokoladen ned i kakaoblandingen, og rør forsigtigt sammen. I en anden lille skål, pisk æggene, flormelis og vanilje sammen, indtil det er glat og du ikke længere kan se sukkeret. 

6. Hæld æggemassen ned i blandingen sammen med sukker og mel, og rør det forsigtigt sammen, kun indtil ingredienserne er godt blandet. Hvis du vil have en ekstra lækker brownie og vil derfor kom chokoladestykker og/eller nødder i, skal du gøre det nu. 

7. Hæld brownieblandingen ned i bageformen og bag den i ovnen i 20-23 minutter. Du kan tjekke om de er klar ved at stikke en tandstik eller en kniv ned i brownien; og så skulle der gerne være få fugtige krummer på (den skal ikke være helt uden krummer, da den ellers er blevet alt for tør). Lad dem køle helt af inden du tager dem ud af bageformen og skærer dem. 

8. Nu kan du nyde de lækreste fudgy brownies selv, eller med den famøse klat vaniljeis ved siden af. Og måske nogle jordbær også 😋 Velbekomme! 

 

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort.